ГоловнаСуспільствоПодії

Через артобстріл Донецька загинули 16 осіб, - міськрада

Ще 22 жителі міста потрапили в лікарню

Через артобстріл Донецька загинули 16 осіб, - міськрада
Фото: EPA/UPG

Через артилерійські обстріли в Донецьку 27 серпня 16 осіб загинуло і 22 госпіталізовано.

"За минулу добу внаслідок артобстрілів районів Донецька загинуло 16 мирних жителів, 22 людини отримали поранення різного ступеня тяжкості", - сказано в повідомленні міської ради.

За даними міськради, ніч на 28 серпня пройшла неспокійно, обстрілу зазнали 3 райони міста.

За інформацією ДСНС в Донецькій області, внаслідок влучення снарядів пошкоджено квартиру в будинку на вул. Раціоналізаторів, зруйновано гараж і госпбудівлі на вулицях Цегляно-Заводській і Постройкомівській у Петровському районі. У Ленінському районі постраждала будівля школи №33 - знищено покрівлю та перекриття на площі 1800 кв.м, а також меблі.

Крім того, на вулиці Куйбишева, 71 снаряд влучив у гараж, повністю згорів автомобіль КамАЗ. У Куйбишевському районі після влучення снаряда зайнялося приміщення магазину, вогнем знищено покрівлю, перекриття, матеріали та запчастини.

Станом на 10:00 четверга в Донецьку зберігається вкрай напружена обстановка. Близько 8:00 обстрілу зазнав Київський район, знеструмлено понад 60 трансформаторних підстанцій, а також 2 водопровідні вузли - Центральний і Північний. О 9:30 енергопостачання Центрального водопровідного вузла відновлено. Роботи з ремонту електричних мереж ведуться.

Після обриву контактної мережі на вул. Генераторній не здійснюють рух тролейбуси №11. Через відсутність напруги на перетині проспекту Богдана Хмельницького і вулиці Університетській стоять тролейбуси №10, 17 і 14. Оскільки в районі залізничного вокзалу ведуться бойові дії, не ходять тролейбуси №2 і трамваї №1.

Як повідомлялося раніше, вдень 27 серпня в Донецьку внаслідок прямого влучення снаряда в легковий автомобіль загинули троє пасажирів, що перебували в ньому - вони згоріли заживо

. 26 серпня в місті загинули троє мирних жителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram