ГоловнаСуспільствоЖиття

Соціологи дізналися співвідношення проукраїнських і проросійських інтернет-юзерів

Складено карту "укрів" і "вати" із соцмережі "ВКонтакте"

Центр медіакомунікацій "Нова Україна" склав карту України, в якій показано розподіл проукраїнськи і проросійськи налаштованих інтернет-користувачів, яких в мережі часто називають "украми" і "ватою".

Про це пише "Телекритика".

"Укропи" або "укри" - це зневажлива назва в мережі українців, які підтримують чинну владу, АТО та проєвропейську орієнтацію країни. "Вата" або "ватник", відповідно, - прихильники ЛНР, ДНР та Росії.

Полем для дослідження стала соціальна мережа "ВКонтакте", яка дозволяє зафіксувати географічну прив'язку акаунтів користувачів. Проаналізовано найактивніші і найчисленніші спільноти на сайті, які мають чітке проукраїнське або проросійське позиціонування, такі як, наприклад, "Євромайдан SOS" або "Новоросія".

Далі перелічено акаунти користувачів, які входять до спільнот однієї спрямованості - проукраїнських або проросійських станом на 7 липня 2014 року. Після цього, за допомогою географічної прив'язки акаунтів, інтернет-користувачів розбили по областях у кількісному і процентному співвідношенні. Загалом в рамках дослідження  проаналізовано 12,5 млн акаунтів в українському сегменті інтернету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram