ГоловнаСуспільствоЖиття

Російський "гуманітарний конвой" рухається Луганськом, - ЗМІ

Держкордон України незаконно перетнули 227 вантажівок

Російський "гуманітарний конвой" рухається Луганськом, - ЗМІ
Фото: informator.lg.ua

Російська колона білих КамАЗів із так званою "гуманітарною допомогою" в'їхала в Луганськ.

За словами очевидців, колона білих вантажівок зайшла з боку с. Миколаївка Станично-Луганського району, передає informator.lg.ua.

Після виїзду з Ізвариного колону було помічено в Краснодоні. Вона попрямувала по трасі М-04 на Луганськ, проте на блокпосту перед Самсонівкою її не пропустили і розвернули назад.

Знову повернувшись у Краснодон, вантажівки рушили дорогою в об'їзд: через Великий Суходіл, Давидо-Микільське, далі на Миколаївку (Станично-Луганський район) і звідти до Луганська.

Як повідомив голова української митниці Анатолій Макаренко, державний кордон України незаконно перетнули 227 вантажівок.

"Крім 34 людей і 34 вантажних автомобілів, які пройшли офіційне митне оформлення, пройшли й інші вантажі загальною кількістю 227 одиниць. З них 197 - КамАЗів з вантажем, інші - "швидкі" і технічні автомобілі", - сказав Макаренко, пише Укрінформ.

Характер вантажу ні прикордонникам, ні митникам з'ясувати не вдалося.

Раніше повідомлялося, що, не чекаючи дозволу української сторони, ігноруючи міжнародні норми, Росія направила на територію України КамАЗи з так званою "гуманітарною допомогою".

Міністерство закордонних справ України заявило про те, що Росія порушила принципи міжнародного права.

У свою чергу президент РФ Володимир Путін заявив канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, що одностороннє рішення про рух гуманітарної автоколони по українській території Москва ухвалила через "відверте зволікання з боку Києва" щодо цього питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram