ГоловнаСуспільствоПодії

Радник Авакова озвучив втрати під Іловайськом

Бійці АТО ведуть бій за місто без важкого озброєння

Радник Авакова озвучив втрати під Іловайськом
Антон Геращенко
Фото: mvs.gov.ua

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що під Іловайськом тривають запеклі бої, але керівництво АТО не "ставить бійців до стінки".

Про це він написав у "Фейсбуці", коментуючи новину на LB.ua про те, що бійці "Донбасу" під Іловайськом скаржаться на відсутність підтримки.

"Я говорив з усіма командирами добровольчих батальйонів, що беруть участь в операції під Іловайськом - батальйону Нацгвардії "Донбас", спецбатальйону міліції -"Шахтарськ", "Азов", "Дніпро". Фактично вони зараз виконують завдання збройних сил, які мають бути поставлені перед бронетанковою або мотопіхотною бригадами, практично не маючи при цьому важкого озброєння", - написав він.

За даними Геращенка, з 10 наявних у бійців БМП на ходу залишилися тільки п'ять, танків немає жодного. При цьому їм протистоять добре навчені найманці, імовірно, з кадрового складу російської армії, з танками.

Він повідомив, що за останні два дні у боях під Іловайськом загинули 16 осіб: 8 з "Донбасу", 2 з "Азова", 4 з "Шахтарська", 2 з "Дніпра". Кількість поранених у чотирьох батальйонах становить 46 осіб.

"Всі втрати "Азова" ,"Шахтарська" та "Дніпра", це втрати за останні дні під час операцій з блокування Іловайська, що проходить з метою підтримати дії батальйону "Донбас", який захопив контроль над половиною міста під час нічного штурму в ніч з понеділка на вівторок. І якщо хтось заявляє, що батальйон "Азов" та "Шахтарськ" мало зробили для блокування постачання терористичних угруповань, що засіли в Іловайську, то нехай візьме в руки автомат і піде сам повоювати під обстріл "Градів" і гаубиць терористів, а потім критикуватиме та ділитиметься своїми емоціями", - заявив Геращенко.

Радник Авакова вважає, що здача Іловайська терористами дуже допоможе українським силам АТО у звільненні Донецька і Горлівки, тому бойовики протистоять дуже запекло.

Нагадаємо, що сьогодні після обіду батальйон "Донбас" та 93 бригада ЗСУ, які утримують Іловайськ, дочекалися підкріплення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram