ГоловнаСуспільствоПодії

У Донецькій області заарештували 14 членів "ДНР"

Їх звинувачують у тероризмі та держзраді

У Донецькій області заарештували 14 членів "ДНР"
Фото: novosti.dn.ua

Суд у Донецькій області обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для 14 представників самопроголошеної "Донецької народної республіки".

"У Донецькій області заарештували 14 членів терористичної організації "ДНР". За клопотанням органів прокуратури Донецької області всім підозрюваним у тероризмі і державній зраді судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - сказано у повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області.

Членів "ДНР" затримали у серпні співробітники Служби безпеки України за підозрою у скоєнні злочинів передбачених ст. 111 (державна зрада), ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

Затримані особи, чоловіки віком від 20 до 60 років, входили до незаконних воєнізованих формувань "ДНР", а саме, батальйонів "Восток", "Беркут", "Щит" та "Народне ополчення Донбасу".

Окрім цього, за державну зраду затримали працівника одного з правоохоронних органів Донецької області, який надавав допомогу у вигляді інформації про перебіг антитерористичної операції громадянину Росії, який керував терористичним угрупованням на території області.

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області управлінням СБУ в Донецькій області проводиться досудове розслідування 9 кримінальних проваджень за фактами злочинів проти національної та громадської безпеки. Процес слідства знаходиться на особистому контролі прокурора Донецької області.

Нагадаємо, батальйон "Київ-1" затримав бойовика, який став свідком обстрілу українського вертольота Мі-8 з генералом Сергієм Кульчицьким на борту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram