ГоловнаСуспільствоЖиття

МОЗ дозволило ввозити незареєстровані медвироби для АТО

Зміни розширюють перелік випадків, у яких дозволяється таке ввезення в Україну незареєстрованих медтехніки та медвиробів

МОЗ дозволило ввозити незареєстровані медвироби для АТО
Фото: EPA/UPG

Наказ Міністерства охорони здоров'я, що дозволяє ввозити незареєстровані вироби медичного призначення для використання в умовах проведення антитерористичної операції, набув чинності.

Наказ №510 від 21 липня 2014 року набув чинності після публікації в "Офіційному віснику України", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Таким чином, зміни до порядку ввезення на територію України незареєстрованих медичної техніки та виробів медичного призначення розширюють перелік випадків, в яких дозволяється таке ввезення.Зокрема, зміни передбачають, що Державна служба України з лікарських засобів (Держлікслужба) видає повідомлення про можливість ввезення на територію України незареєстрованих медичної техніки та виробів медичного призначення.

Щоб отримати такий дозвіл, заявнику слід подати до Держлікслужби заяву, в якій вказати мету ввезення незареєстрованих медичної техніки та виробів медичного призначення, їх назву, кількість, підприємство-виробника, країну-виробника, перелік супровідних документів.

Крім того, до заяви додаються документи, що підтверджують, зокрема, надходження медичної техніки та ВМП для запобігання наслідків стихійного лиха, аварій, епідемій та епізоотій, екологічних, техногенних катастроф, інших екстремальних ситуацій, проведення антитерористичної операції, введення військового, надзвичайного стану.

До заяви також додається клопотання органів виконавчої влади, місцевого самоврядування про ввезення медичної техніки та ВМП і рішення про проведення АТО або введення воєнного, надзвичайного стану.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Олег Мусій заявив, що кровоспинний препарат Celox зареєстрували в Україні як лікарський препарат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram