ГоловнаСуспільствоЖиття

Спостерігачам ОБСЄ на Донбасі допоможуть безпілотники

Неозброєні літальні апарати будуть доповнювати зусилля спостерігачів ОБСЄ на землі

 Спостерігачам ОБСЄ на Донбасі допоможуть безпілотники
Фото: LB.ua

Організація з безпеки і співробітництва в Європі вибрала австрійську компанію Schiebel як контрактора з надання послуг безпілотного спостереження на території України.

Про це повідомляє РИА "Новости" з посиланням на прес-службу ОБСЄ.

Компанія передасть безпілотні неозброєні літальні апарати наглядовій місії ОБСЄ в Україні протягом 6-10 тижнів після завершення всіх технічних та операційних приготувань.

"Контракт з австрійською компанією Schiebel, вибраною ОБСЄ у результаті конкурентного тендеру на поставку таких послуг ОБСЄ на умовах "під ключ", було підписано 13 серпня", - повідомив співробітник прес-служби ОБСЄ Шив Шарма.

За його словами, рід час засідання Постійної ради ОБСЄ 14 серпня директор Центру запобігання конфліктів ОБСЄ посол Адам Коберацкі зробив доповідь державам-учасникам з цього приводу.

"Неозброєні літальні апарати будуть доповнювати зусилля спостерігачів ОБСЄ на землі, у чиї завдання входить збір інформації та доповідь щодо ситуації у сфері безпеки, та доповіді за фактами конкретних інцидентів. Ця технологія дозволить ОБСЄ моніторити більші території і збирати інформацію в умовах реального часу навіть у небезпечних умовах", - повідомив Шарма.

Передбачається, що безпілотники будуть підтримувати, але не заміняти роботу спостерігачів ОБСЄ на землі, додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram