ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацрада зобов'язала провайдерів відключити російський Euronews

Ольга Герасим'юк знайшла пропаганду в програмі телеканалу

Нацрада зобов'язала провайдерів відключити російський Euronews

Нацрада з телебачення і радіомовлення вимагає від провайдерів припинити мовлення російської редакції телеканалу Euronews.

Як йдеться на сайті регулятора, досі у багатоканальних мережах на території України поширюється дві версії іноземної програми Euronews - українська та російська, що заборонено законодавством.

Згідно з ліцензійною угодою від 21 жовтня 2010 року, укладеною між Національною телекомпанією України та компанією Euronews (Франція), виключне право на розповсюдження програми Euronews на території України належить НТКУ. Окремим пунктом цієї угоди визначено, що мовлення російської редакції Euronews мають припинити.

Як зазначила перший заступник голови Національної ради Ольга Герасим'юк, російськомовна версія Euronews, до того ж, є продуктом російської редакції і має пропагандистський характер.

Нагадаємо, раніше регулятор вимагав від провайдерів припинити мовлення на території України російських телеканалів "Первый канал. Всемирная сеть", "РТР-Планета", "Россия-24", "НТВ-Мир", "ТВ Центр - International", а также "Россия 1", "НТВ", "ТНТ", "Петербург 5", "Звезда", "Рен ТВ", LifeNews, РБК-ТВ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram