ГоловнаСуспільствоПодії

Голова ЛНР Болотов тимчасово йде у відставку

Його місце займе нинішній "міністр оборони ЛНР" Ігор Плотницький

Голова ЛНР Болотов тимчасово йде у відставку
Валерий Болотов
Фото: podrobnosti.ua

Голова самопроголошеної Луганської народної республіки Валерій Болотов тимчасово йде у відставку у зв'язку з пораненням.

Про це заявив сам Болотов, повідомляє "Интерфакс".

"Я вирішив тимчасово залишити посаду голови Луганської народної республіки. Наслідки поранення не дозволяють мені з повною віддачею сил трудитися на цій посаді на благо луганчан у складний воєнний час", - сказав Болотов у четвер журналістам.

Він повідомив, що вже проведено консультації з колегами з виконавчої влади і "прийнято рішення звернутися з пропозицією очолити нашу республіку до Ігоря Плотницького, нинішнього міністра оборони". При цьому Болотов заявив, що "не збирається залишати фронт".

"Я - луганчанин, тут мій дім, і я продовжу боротися за наші спільні ідеали. Я впевнений, що наша боротьба завершиться успіхом", - заявив Болотов.

Він наголосив, що зараз становище в Луганській народній республіці складне, київська влада "кинули на наші міста величезну кількість військ і техніки, карателі цілеспрямовано знищують інфраструктуру".

"Ні для кого не секрет, що ми на межі гуманітарної катастрофи. За цих обставин керівництво республіки має працювати на межах своїх можливостей, від цього залежить не лише якість життя луганчан, а й саме їхнє життя. Розуміючи все це, я вирішив тимчасово покинути займану посаду", - сказав Болотов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram