ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львові активісти протестували проти заяв місцевого журналіста, який "зриває мобілізацію до армії"

Учасники протесту попросили прокуратуру перевірити дії журналіста

Сьогодні, 13 серпня, біля прокуратури Львівської області відбулася акція молоді, яка виступає проти антимобілізаційної кампанії, ініційованої місцевим журналістом Остапом Дроздовим.

У прямому ефірі однієї з телепрограм журналіст звернувся до глядацької аудиторії із закликом не проводити ніякої мобілізації. Львів'яни категорично засудили антидержавні заяви Остапа Дроздова і почали вимагати від прокуратури Львівської області перевірити його висловлювання на відповідність чинному законодавству.

Молоді люди скандували перед прокуратурою: "Дроздов + Кисельов = любов!", "Дроздов - блакитний берет Кремля", "Прокурори, не покривайте зрадника", передає РБК-Україна.

Крім цього, активісти передали в прокуратуру звернення з вимогою вжити невідкладних заходів для перевірки публічних висловлювань Остапа Дроздова від 24 липня 2014 року на предмет відповідності Конституції України і Закону України "Про основи національної безпеки України" щодо забезпечення територіальної цілісності, суверенітету та національної безпеки України, а також наявності в таких діях складу кримінальних злочинів, передбачених ст. 111 і ст. 114-1 Кримінального кодексу України.

За словами пікетників, такі заклики використовували засоби масової інформації Російської Федерації з пропагандистською метою, аби перешкодити мобілізаційній підготовці в Україні та присвоїти їй негативний публічний контекст.

"Закликаючи бойкотувати часткову мобілізацію, ця людина публічно перешкоджає доукомплектуванню української армії та успішному проведенню антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях. Такі дії шкодять обороноздатності України та інформаційній безпеці - це державна зрада, кримінальне правопорушення, передбачене статтею 111 Кримінального кодексу України. Крім того, будь-яке перешкоджання діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період також є злочином, який передбачає відповідальність за ст. 114-1 Кримінального кодексу України", - зазначив активіст Данило Фернеза.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram