ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Предстоятелем УПЦ МП обрали митрополита Онуфрія

Митрополит набрав 48 голосів

Собор єпископів Української православної церкви Московського патріархату вибрав предстоятелем церкви, митрополитом Київським і всієї України, місцеблюстителем Київської митрополичої кафедри, митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія (Березовського). Про це повідомляють джерела LB.ua у церковних колах.

Митрополит Онуфрій отримав 48 голосів, а керівник справами церкви, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній - 25.

Нагадаємо, нового предстоятеля обрали на 40-й день після смерті Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, який керував УПЦ МП 22 роки. Процедура обрання передбачала два тури голосувань. У бюлетень включили імена лише дійсних єпископів. На Соборі були присутні 78 ієрархів УПЦ МП.

Голосування було таємним і пройшло у два тури. За результатами першого туру жоден із кандидатів не набрав більшість (38) голосів.

Інтронізація новообраного митрополита планується 17 серпня в Києво-Печерській лаврі.

Як відомо, митрополит Онуфрій народився 5 листопада 1944 року в Чернівецькій області в сім'ї священика. Постриг здійснено у 1971 році. У 1988 році закінчив Московську духовну академію з ученим ступенем кандидата богослов'я.

З 1988 року - намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври, прослужив до листопада 1990 року. 9 грудня 1990 року його хіротонізовали на єпископа Чернівецького і Буковинського. У 1994 році возвели у сан архієпископа, у 2000-му - в сан митрополита.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram