ГоловнаСуспільствоЖиття

Захист Савченко оприлюднить нові докази її невинуватості, якщо СКР не закриє справу

Адвокат майже щодня отримує з України матеріали з доказами про невинуватість льотчиці

Захист Савченко оприлюднить нові докази її невинуватості, якщо СКР не закриє справу
Фото: Скрин-шот с YouTube, канал LifeNews

Захист української льотчиці Надії Савченко обіцяє оприлюднити нові докази її невинуватості, якщо Слідчий комітет Російської Федерації відмовиться припинити кримінальне переслідування.

Про це написав адвокат Савченко Марк Фейгін на своїй сторінці у Twitter.

"Якщо СК (Слідчий комітет) за нашим клопотанням про долучення доказів до матеріалів КС (кримінальної справи) і припинення КП відмовить, ми викладемо нові докази", - написав адвокат.

Фейгін також зазначив, що сторона захисту майже щодня отримує матеріали з України з доказами про невинуватість Савченко.

"Я розраховую на розсудливість суду, якому найближчими тижнями належить розглядати питання про продовження строку тримання Савченко. Застава!" - написав Фейгін.

Нагадаємо, 33-річна Надія Савченко - старший лейтенант, штурман-оператор вертольота Мі-24 3 окремого полку армійської авіації Повітряних сил Збройних сил України. В антитерористичній операції на Донбасі брала участь як доброволець батальйону "Айдар".

Брала участь у боях біля селища Металіст під Луганськом, де потрапила в полон терористів 18 або 19 червня. За її словами, "з мішком на голові" її доправили до Воронежа, де й судять.

Російська влада інкримінує Савченко причетність до загибелі журналістів ВГТРК.

Їй обрано запобіжний захід - арешт до 30 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram