ГоловнаСуспільствоЖиття

Зарубіжні клініки готові приймати у себе поранених із зони АТО, - Мусій

Іноземні фармацевтичні компанії передали для українських солдатів медикаментів на 20 млн грн

Зарубіжні клініки готові приймати у себе поранених із зони АТО, - Мусій
Архивное фото
Фото: Макс Левин

Міністерство охорони здоров'я отримало пропозицію про надання медичної допомоги тяжкопораненим бійцям АТО з Чехії, Болгарії, Польщі та Литви. Про це заявив міністр охорони Олег Мусій на брифінгу 5 серпня, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Ми отримали запит із пропозицією закордонних клінік узяти на себе лікування певної кількості бійців, які отримали важкі поранення в зоні АТО. Ми вже відправили до Чехії список тих, хто потребує допомоги, і до сьогодні 10 важкопоранених уже мали відправитися туди на лікування", - заявив Олег Мусій.

Він також зазначив, що іноземні фармацевтичні фірми надали для лікування українських військовослужбовців гуманітарну допомогу у вигляді медикаментів на суму понад 20 мільйонів гривень. Міністерство охорони здоров'я України, зі свого боку, виділило 8 мільярдів гривень на лікування постраждалих у зоні бойових дій.

Окрім того, закордонні виробники інсуліну (такі як данський Novo Nordisk, "Санофі Авентіс Україна" зі штаб-квартирою у Франції) поряд з українськими фірмами "Фармак" і "Янтар" забезпечили склад ДП "Укрвакцина" цим препаратом. Його доправили інсулінозалежним, які проживають у зоні АТО. А для людей, які потребували процедури гемодіалізу (позаниркового очищення крові), німецька фірма Fresenius безкоштовно відкрила 21 діалізне місце в Дніпропетровській обласній лікарні.

Нагадаємо, раніше депутати відмовилися прийняти відставку Мусія з посади міністра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram