ГоловнаСуспільствоПодії

Затримано 35 учасників Майдану, які атакували ресторан у центрі Києва

Представники Майдану претендували на "право власності" на ресторан

Затримано 35 учасників Майдану, які атакували ресторан у центрі Києва
архив
Фото: Макс Левин

4 серпня міліція затримала 35 учасників самооборони Майдану, зокрема двох неповнолітніх, які атакували ресторан у центрі Києва на бульварі Тараса Шевченка.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-секретаря київської міліції Ольгу Білик.

За її словами, всі затримані зараз чекають на винесення судом запобіжного заходу. Відкрито кримінальне провадження за ст. 192 Кримінального кодексу (псування майна).

Згідно з повідомленням прес-служби київської міліції, 4 серпня близько 15 осіб у камуфляжній формі та масках зі зброєю в руках, представившись самообороною Майдану (всі вони при собі мали відповідні посвідчення), увірвалися в один зі столичних ресторанів. На місце події негайно виїхали слідчо-оперативна група, батальйон "Київ-1" і керівництво столичної міліції.

Як повідомив радник міністра внутрішніх справ України, куратор спецбатальйону "Київ-1" Євген Дейд, представники Майдану претендували на "право власності" на ресторан, з яким вони ніяк не пов'язані. 15 осіб перебували в ресторані протягом двох днів і за допомогою зброї відстоювали його власність.

"На допомогу радикально налаштованим хлопцям приїхали ще близько 40 осіб. Усі вони були озброєні: бойові гранати та пістолети, сокири, металеві палиці тощо. Бійці спецбатальйону "Київ-1" разом зі столичними правоохоронцями затримали представників Майдану", - зазначив Дейд.

Ресторан називається "Чачапурі", його власник, за версією МВС, - громадянин Італії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram