ГоловнаСуспільствоПодії

Донецьк залишився без російського ТБ після артобстрілу

Телеканали РФ залишилися лише у кабельних мережах

Донецьк залишився без російського ТБ після артобстрілу
Фото: EPA/UPG

Донецьк залишився без російського аналогового телебачення після артилерійського обстрілу.

Як повідомляє "Сайт города Донецка", влученням снаряда зруйновано підстанцію 220/110кВ у районі бавовняного комбінату. У результаті телевізійна вишка, розташована у Петровському районі міста, припинила передачу сигналів російських каналів в аналоговому варіанті. Мовлення залишилося тільки в кабельних мережах.

Цю інформацію підтверджує прес-служба ДТЕК. "У результаті бойових дій сьогодні о 15:32 пошкоджено підстанцію 220 кВ бавовняного комбінату (Петровський район) та знеструмлено мікрорайони Широкий, Рутченкове, Текстильник, Мирний у Кіровському районі Донецька та мікрорайон Блакитний у Ленінському", - йдеться у повідомленні. За інформацією міськради Донецька, знеструмлені трансформаторні підстанції, які обслуговують Петровський район, селище шахти Абакумова і мікрорайон Текстильник.

Також у Донецьку продовжують перебувати без електропостачання житлові будинки і шахта "Жовтневий рудник" у Куйбишевському районі Донецька. Без електроенергії жителі 3 дев'ятиповерхових будинків, 4 п'ятиповерхових будинків, 4,5 тисячі будинків приватного сектору у мікрорайонах Жовтневий, Привокзальний та Веселе Куйбишевського району.

Залишається замінованою підстанція на території заводу "Точмаш" у Донецьку. Підстанція продовжує працювати без персоналу. Залишається загроза знеструмлення міської інфраструктури частини Київського району Донецька, підстанції Донецької залізниці, заводу "Точмаш" та Донецького аеропорту імені Прокоф'єва.

Нагадаємо, у середині липня бойовики відключили всі українські канали в Донецьку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram