ГоловнаСуспільствоПодії

У Луганській області вбито "заступника міністра закордонних справ ДНР"

"Влада" ДНР вважає, що вбивство сплановане

Уранці 31 липня під час проходження колони бойовиків у районі Краснодона Луганської області вбили "заступника міністра закордонних справ ДНР", лідера Євразійського союзу молоді Олександра Просєлкова.

Про це повідомляє прес-служба організації, інформує "ОстроВ".

"Невідомі, заблокувавши Олександра в автомобілі, випустили чотири кулі у спину. Одна з куль влучила точно в серце. При цьому кілер не звернув жодної уваги ще на двох чоловіків, які перебували поруч. Машина з озброєними бійцями, яка під'їхала через хвилину на виклик про засідку, лише констатувала смерть. Автомобіль з кілером зник у невідомому напрямку", - йдеться в повідомленні.

Лідер Євразійського руху Олександр Дугін на своїй сторінці у Facebook написав, що напад на 32-річного Просєлкова був спланованим. Його застрелили, коли він супроводжував колону гуманітарної допомоги.

За версією Дугіна, до нападу можуть бути причетні прихильники політолога Сергія Кургіняна, які "оголосили Сашу Просєлкова "головним ворогом" після того, як він разом із Губарєва не дозволив безкарно обмовляти Ігоря Стрєлкова". Однак він додав, що особу вбивці зараз встановлюють.

Тим часом штаб Антитерористичного центру стверджує, що Просєлкова вбили нібито бійці "Армії Південного Сходу", які підпорядковані голові самопроголошеної Луганської народної республіки Валерієві Болотову. В АТЦ заявляють, що прихильники ЛНР напали на колону помилково, прийнявши його і його супутників за українських силовиків. У результаті, як зазначають, загинули кілька людей, зокрема й Просєлков.

Сам Павло Губарєв повідомив, що Просєлков віз йому якусь важливу інформацію, яку хотів передати особисто. "Думаю, це зробили українські професійні найманці", - цитує його РИА Новости. Губарєв зазначив, що його радника вбили п'ятьма пострілами в ділянку серця й інших убитих, окрім нього, не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram