ГоловнаСуспільствоПодії

На Михайлівській площі спалили 2 намети активістів Євромайдану (оновлено)

Відкрито кримінальне провадження

На Михайлівській площі Києва невідомі близько 3:00 у п'ятницю, 1 серпня, підпалили два намети активістів Євромайдану, повідомляє РБК-Україна.

Незабаром до місця подій приїхали пожежники, а за ними й міліція. Зазначають, що внаслідок пожежі згоріли особисті речі активістів, ніхто не постраждав.

Журналістика "Громадського ТБ" Наталія Гуменюк у своєму Facebook написала, що самого підпалу не бачила, але, за словами очевидців, підбігли невідомі й облили намети пальною сумішшю.

При цьому громадська активістка Олександра Дворецька у своєму Facebook наголосила, що вогонь знищив два намети - навпроти Михайлівського собору та у сквері на початку вулиці Трьохсвятительської.

"На Михайлівській кілька пожежних машин. Міліції немає, свідків не опитують", - додала Дворецька.

Активісти Євромайдану також заявили, що за те, аби прибрали намети з Михайлівської, їм пропонували гроші люди із сотні секретаря Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Андрія Парубія.

Як сказано в повідомленні МВС, інформація про те, що на площі Михайлівській горять намети, надійшла в міліцію Шевченківського району близько першої години ночі.

Міліціонерам, які виїхали на місце події, очевидці розповіли, що невідомі громадяни підпалили барикади на площі і зникли в невідомому напрямку.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 194 Кримінального кодексу України - умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram