ГоловнаСуспільствоПодії

Російська військова авіація за добу 7 разів вторгалася в повітряний простір України, - Тимчук

З боку РФ тривають обстріли позицій сил АТО

Російська військова авіація за добу 7 разів вторгалася в повітряний простір України, - Тимчук
Дмитрий Тымчук
Фото: zik.ua

Російська військова авіація далі активно вторгається в повітряний простір України.

Про це 1 серпня написав у "Фейсбуці" керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

"Російська військова авіація продовжує активно вторгатися в повітряний простір України. За добу було зафіксовано щонайменше 7 порушень - 4 рази армійською авіацією РФ (вертольоти) і щонайменше 3 рази бойовими літаками. Авіація росіян вторгається в повітряний простір України на малих висотах на глибину 10-15 км", - зазначає Тимчук.

За його словами, було здійснено й кілька обстрілів позицій сил АТО. Зокрема з боку Росії - артилерійський обстріл позицій поблизу Макарового, з мінометів - в районі Червонопартизанська. З РСЗВ БМ-21 "Град" обстріляли позиції силовиків на території аеропорту в Луганську, а також поблизу Березового і Маринівки, з артилерії обстріляли позиції поблизу Іллінки, з мінометів - позиції в районі Маринівки й Авдіївки.

"Сили АТО проводили забезпечення проведення операції уздовж держкордону з РФ. Виведено і відведено на безпечні рубежі окремі підрозділи силовиків, які тримали оборону в прикордонних районах і зазнавали обстрілів з боку терористів і Російської Федерації", - повідомив також Тимчук.

Він підтвердив і інформацію про те, що в районі Шахтарська потрапила в засідку колона десантників, яка здійснювала передислокацію. "Дані про втрати уточнюються", - зазначив Тимчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram