ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС: понад 50% міліціонерів на Донбасі - зрадники

Лише близько 20-25% міліціонерів зможуть повернутися до роботи в органах внутрішніх справ

МВС: понад 50% міліціонерів на Донбасі - зрадники
Фото: Виталий Головин

Міністерство внутрішніх справ заявляє, що понад 50% співробітників органів внутрішніх справ зрадили присягу і співпрацювали із сепаратистами в Донецькій і Луганській областях.

Про це сказав заступник міністра внутрішніх справ - керівник апарату Сергій Чоботар в ефірі "5 каналу".

"Справді, понад 50% - це були ті особи, я навіть не можу назвати їх співробітниками (міліції), ті особи, які порушили присягу, які були на стороні екстремістів або просто нічого не робили, щоб виконувати присягу, яку вони давали нашій державі", - зазначив він.

Чоботар вважає, що тільки близько 20-25% міліціонерів у звільнених містах на сході можуть повернуться до роботи в органах внутрішніх справ.

При цьому заступник міністра запевняє, що міліціонерів-зрадників не просто звільняють, а й притягують до кримінальної відповідальності.

"Ми сьогодні вже заарештували не один десяток осіб - колишніх міліціонерів", - сказав він.

Чоботар нагадав, що всі співробітники органів внутрішніх справ на сході будуть зобов'язані пройти перевірку на поліграфі ("детекторі брехні") для відновлення на службі.

Також він повідомив про наказ міністра внутрішніх справ посилити перевірку правоохоронців, які повертаються із зони антитерористичної операції.

За словами Чоботара, вже зафіксовано непоодинокі випадки, коли міліціонери вивозять із зони АТО зброю як трофеї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram