ГоловнаСуспільствоПодії

У РНБО заявили, що 72 бригаду розблоковано. Родичі бійців це заперечують (оновлено)

Узяття Савур-Могили дозволило розпочати ротацію військових біля кордону

У РНБО заявили, що 72 бригаду розблоковано. Родичі бійців це заперечують (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Спікер РНБО Андрій Лисенко заявив, що силам АТО вдалося прорвати оточення, в якому перебували 72-га і сусідні з нею бригади біля кордону з Росією, і почати ротацію військовослужбовців.

"Є інформація про те, що їх уже розблоковано. Частину військовослужбовців із цієї бригади замінено і відправлено на відпочинок, відбувається ротація людей. Оскільки нам удалося захопити Савур-Могилу, зайняти висоту, вдалося відкрити постачання зброї, боєприпасів, води, їжі для наших хлопців. Є можливість і вивезти поранених, і замінити людей там", - сказав він на брифінгу в середу у відповідь на прохання жінки, яка назвалася матір'ю одного з бійців, допомогти бригаді.

ОНОВЛЕННЯ. Водночас родичі військових, із якими вдалося сконтактувати LB.ua, заперечують це. "Я сьогодні близько 10-ї ранку зв'язувався зі своїм племінником, він зараз там, під Маринівкою. Абсолютно нічого не змінилося, бійці далі в оточенні, припаси закінчуються, і жодного підкріплення не було", - заявив один з них.

Бійців 72-ї і 79-ї бригад заблокували біля самого кордону з Росією, понад 10 днів вони перебували під постійним обстрілом. З одного боку по них стріляють сепаратисти з "Градів", з іншого - російська артилерія з території РФ. Відповісти останнім вони не можуть, оскільки снаряди потраплять на російську територію.

Лисенко також розповів, що з бійцями 51 бригади, які минулого тижня залишили свої позиції і перейшли через кордон у Російську Федерацію, зараз працює військова прокуратура. Він також заявив, що не може підтвердити чутки про те, що 95 бригаду визнали ненадійною.

"Однак є інформація, що колишні українські військовослужбовці, які залишилися на території Криму, після атестації отримали запис в особовій справі такого типу: має схильність до зради Батьківщини", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram