ГоловнаСуспільствоЖиття

Спостерігачі ОБСЄ повинні бути там, де стріляють, - РНБО

Представники місії отримали доступ лише до кількох сотень кілометрів кордону

Спостерігачі ОБСЄ повинні бути там, де стріляють, - РНБО
Фото: LB.ua

Присутність спостерігачів ОБСЄ тільки на двох пропускних пунктах українсько-російського кордону, які не обстрілюють бойовики і військові РФ, зводить результативність місії до нуля.

Про це під час брифінгу повідомив офіційний представник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає Укрінформ.

"Якщо дійсно є бажання моніторити ситуацію на кордоні, то їм (представникам ОБСЄ. - Ред.) потрібно перебувати саме на тих ділянках, де ведуться постійні обстріли: це "Ізварине", "Червонопартизанськ", "Довжанський", а також біля міст Тарани і Червона Зоря", - зазначив радбезівець.

На його переконання, якби місія ОБСЄ розмістилася саме в цих районах, то інтенсивність деструктивної діяльності росіян відразу впала б в рази. "Якби вони тут опинилися, активність російської сторони відразу б впала в рази, але росіяни їм не запропонували цей напрямок, на жаль", - додав Лисенко.

Він зазначив, що протяжність державного кордону між Україною і РФ 2000 км, а міжнародні спостерігачі отримали доступ лише до кількох сотень кілометрів кордону. "Вони не зможуть моніторити всю ситуацію", - вважає представник РНБО.

Нагадаємо, Росія відмовилася розширити обсяг місії ОБСЄ для моніторингу на кордоні з Україною і погодилася тільки на найбільш обмежений варіант: що спостерігачі ОБСЄ будуть присутніми лише на двох пунктах пропуску: "Донецьк" і "Гукове".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram