ГоловнаСуспільствоОсвіта

Дітей переселенців розміщують у київських дитсадках і школах позачергово

У столиці є проблема з вільними місцями у дитсадках

Дітей переселенців розміщують у київських дитсадках і школах позачергово
архивное фото
Фото: Макс Левин

Столичні дошкільні навчальні заклади та школи продовжують приймати дітей вимушених переселенців з Криму та східних регіонів (зони проведення АТО).

Про це LB.ua розповіла директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації Олена Фіданян.

"Неправильно стверджувати, що вимушені переселенці забирають місця у школах та садках у жителів столиці, - пояснила вона. - За весь час цих нелегких подій ми влаштували у дитсадки Києва 370 малюків. Звичайно, брали у ті дошкільні заклади, де це було можливо. Але відмовити цим людям у допомозі теж не могли, хоча відомо, що місць у столичних садках не вистачає навіть для дітей киян".

За словами Олени Фіданян, до шкіл Києва великого напливу вимушених переселенців не було. Влаштовано 403 дитини.

"Не всі школи у столиці повністю укомплектовані. Кількість учнів-переселенців зовсім критична, і немає необхідності створювати нові класи або відкривати другу зміну. Під час прийому дітей ми враховуємо, де колись дитина отримувала освіту: або це загальноосвітня школа, спеціалізована школа, або це ліцей чи гімназія", - сказала вона.

Директор Департаменту також зауважила, що не варто маніпулювати кількістю переселенців, які нібито забирають місця у столичних жителів.

"Не діліть українців на киян і не киян. Сьогодні Україна і в радості, і в горі єдина. Як і у всій Україні, у Києві існує проблема вільних місць у садочках. За даними Державного комітету статистики України, Київ знаходиться на 6 місці серед великих міст за контингентом дітей у дошкільних установах. Так, на 100 місць у дитячих садках столиці припадає 122 дитини, у Львові - 176, а у Одесі - 160", - пояснила вона.

Також Фіданян сказала, що у Департаменті освіти і науки, молоді та спорту КМДА напередодні навчального року очікують, що кількість звернень від вимушених переселенців збільшиться, і їм теж готові надати допомогу.

Зауважимо, що в Києві працює 551 дошкільний навчальний заклад та 508 шкіл.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram