ГоловнаСуспільствоПодії

Горлівські бойовики мобілізують 14-річних підлітків і 65-річних пенсіонерів, - РНБО

Найманці встановлюють "Гради" біля цивільних об'єктів

Горлівські бойовики мобілізують 14-річних підлітків і 65-річних пенсіонерів, - РНБО
Игорь Безлер, главарь боевиков в Горловке
Фото: http://www.sbu.gov.ua/

Спікер РНБО Андрій Лисенко на брифінгу заявив, що горлівські бойовики мобілізують навіть 14-річних підлітків і 65-річних пенсіонерів. Про це повідомляє сайт інформцентру відомства.

"У Горлівці російські найманці проводять примусову загальну мобілізацію. Озброєні бойовики забирають усе чоловіче населення, починаючи з підлітків 14 років, мотивуючи це тим, що в Російській Федерації паспорти видають саме з такого віку. Терористи забирають навіть 65-річних пенсіонерів", - заявив він.

Зауважимо, напередодні Лисенко заявив про те, що бойовики випустили із в'язниці та озброїли 150 в'язнів. Однак Пенітенціарна служба спростувала цю інформацію. "У межах адміністративної території міста Горлівка Донецької області розташовано три установи виконання покарань, у яких відбувають покарання засуджені чоловіки. Випадків незаконного звільнення засуджених не було, ситуація задовільна", - заявили у прес-службі відомства.

Лисенко також заявив, що горлівські найманці встановили систему "Град" біля шахти ім. Румянцева, використовуючи її як прикриття. Таку саму тактику використовують бойовики в Харцизьку ("Град" стоїть на території ЖКГ №5), у Первомайському (у районі ПТУ №31) та в селі Маломиколаївка біля Красного Луча.

Нагадаємо, Горлівка і Донецьк є головними опорними пунктами бойовиків у Донецькій області. Бої точаться безпосередньо біля них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram