ГоловнаСуспільствоПодії

Кримська поліція прийшла з обшуком у кафе, де збиралися меджлісівці

Становище кримських татар у Криму погіршується

Кримська поліція в середу обшукала бахчисарайське кафе "Мусафір", де напередодні збиралися представники Меджлісу кримськотатарського народу.

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" заявив заступник голови Меджлісу Наріман Джеляль, виклавши фото повідомлення поліції про перевірку.

"Сьогодні у відомому бахчисарайському кафе "Мусафір" маски-шоу. Це після проведеного вчора в цьому кафе іфтару (вечірній прийом їжі під час Рамадану, - LB.ua), на якому зібрався актив Бахчисарайського району і був заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз. Це при тому, що в Бахчисараї, як і в інших містах Криму, повно кафе, магазинів і ринків, які мали б зацікавити прокуратуру і МВС. Цікаво, тепер будь-які збори кримських татар провокуватимуть таку реакцію влади?" - написав він.

Фото: facebook.com/nariman.dzhelalov

Джеляль також розповів, що в одному із селищ Сімферопольського району відмовилися розмовляти з членом Меджлісу про відкриття національних класів після того, як місцевий дільничний попередив, що такий "захід можуть визнати несанкціонованим з усіма наслідками".

Нагадаємо, президент Петро Порошенко вважає гуманітарною катастрофою становище кримських татар в окупованому Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram