ГоловнаСуспільствоЖиття

Human Rights Watch стурбована становищем переселенців в Україні

Держава не надає належної допомоги біженцям із Донбасу і Криму

Human Rights Watch стурбована становищем переселенців в Україні
Фото: www.president.gov.ua

Україна не забезпечила належного захисту і допомоги десяткам тисяч переселенців з окупованого Росією Криму й охопленого війною Донбасу.

Про це йдеться в повідомленні Human Rights Watch.

Хоча український уряд нещодавно зробив деякі кроки для надання допомоги переселенцям, потрібно терміново активізувати зусилля, щоб забезпечити їх постійним житлом, доступом до соціальних послуг, вважають у HRW.

"Уряду довелося зіткнутися з декількома глибокими кризами за короткий проміжок часу. Але оскільки число людей, вимушених покинути свої будинки, зростає, збільшується і терміновість надання цим людям допомоги, якої вони потребують", - цитує повідомлення співробітницю організації Юлію Горбунову.

Представники організації провели дев'ять днів серед переселенців у Києві, Вінниці, Харкові та Львівській області. І більшість цих людей заявили, що вони або отримали від держави мінімальну допомогу, або не отримали її взагалі. Більшість переселенців також не уявляють, у які органи їм звертатися по допомогу.

За даними Агентства ООН у справах біженців, кількість вимушених переселенців в Україні наближається до 100 тисяч (87 тис. - з Донбасу, 13 тис. - із Криму). Але оскільки не всі переселенці реєструються, їх кількість може бути набагато вищою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram