ГоловнаСуспільствоПодії

Бойовики переправляють зброю з Керчі до Маріуполя, - ЗМІ

Охороні та захисту морського кордону приділяють недостатньо уваги

Бойовики переправляють зброю з Керчі до Маріуполя, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Бойовики, користуючись великими проблемами з охороною морського кордону після анексії Криму, переправляють зброю з Криму на материкову Україну, зокрема з Керчі до Маріуполя.

Про це повідомив головред порталу BSNews Андрій Клименко, пише "Крым.Реалии".

"Анексія Криму Росією, на їхній погляд, передбачала також анексію континентального шельфу і територіальних вод. Територіальні води - це 12 миль, або приблизно 22 кілометри від берега. Морський кордон охороняють прикордонники та радіотехнічні засоби контролю. Але це стосується Чорного моря, а в Азовському взагалі нічого не розмежовано", - зазначив Клименко.

"До речі, звідси й те, що з Керчі до Маріуполя бойовики безперешкодно переправляють зброю", - додав він.

За словами Клименка, через події на Донбасі питанню охорони та захисту морського кордону приділяють недостатньо уваги.

"Частина морської прикордонної охорони України перейшла до Одеси, частина - в Очаків. Думаю, у нас зараз великі проблеми з охороною морського кордону. Припустімо, що вони бачать, як судно увійшло в наші територіальні води і прямує, наприклад, у Севастополь чи Феодосію. У цей момент ми з ним можемо робити все що завгодно: затримувати, заарештовувати, відкривати попереджувальний вогонь і вогонь на ураження. Але я не бачу, щоб наша прикордонна охорона порушувала цю проблему. Мабуть, їм не до того", - зазначив Клименко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram