ГоловнаСуспільствоЖиття

Терористи не випустили до Чернівців дітей із Луганська

Батьки намагаються вивезти дітей з Луганська самостійно

Терористи не випустили до Чернівців дітей із Луганська
Фото: Макс Левин

Терористи не випустили організовану групу дітей з Луганська в Чернівці, незважаючи на те, що в околицях Луганська йдуть бої, під обстріл потрапляють житлові мікрорайони, школи, дитячі сади.

Про це повідомили в прес-службі Чернівецької міської ради.

Згідно з повідомленням, оздоровчий табір на базі Чернівецького військово-спортивного ліцею-інтернату для 160 дітей з Луганська не зміг почати свою роботу як планувалося, 12 липня.

Враховуючи ситуацію, що склалася, протягом останніх трьох днів батьки намагалися вивезти дітей із Луганська самостійно, додали в міськраді.

Станом на 14 липня в Чернівці дісталися перші 9 дітей з батьками. Ще кілька дітей перебувають в дорозі.

Міський голова Олексій Каспрук звернувся в Асоціацію міст України з проханням допомогти доставити в Чернівці на відпочинок та оздоровлення дітей із міст Луганської та Донецької областей, які вже звільнені від терористів.

Зараз дітей, що прибувають в Чернівці із зазначених областей, розміщують у військово-спортивному ліцеї-інтернаті. Ними займаються волонтери та чернівецькі педагоги, допомогу надають підприємці.

Нагадаємо, наприкінці червня прес-служба Міністерства соціальної політики повідомила, що за період проведення антитерористичної операції із зони конфлікту було евакуйовано понад 1000 дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram