ГоловнаСуспільствоПодії

У Кіровограді 100 мітингувальників вимагали провести ротацію військ в зоні АТО

Батьки солдатів стверджують, що їхні діти служать без бронежилетів та не одержують медичної допомоги

Близько 100 осіб у середу, 2 липня, вийшли в Кіровограді на акцію протесту з вимогою провести ротацію військ в зоні АТО.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на заяви учасників акції.

"Ми прийшли тому, що хочемо забрати синів - 45 днів, на які вони призивалися, давно пройшли", - заявили вони.

Батьки зібралися під обласним військовим комісаріатом близько 13:00.

Вони тримали в руках транспаранти з написами "Обміняйте мого сина на сина депутата", "Пожалійте матерів - поверніть синів додому!".

За словами мітингувальників, їхні діти служать без бронежилетів, в розірваних кросівках замість "берців", в подертій формі, яка тримається на скотчі. Окрім того, вони стверджують, що солдатам не надається медична допомога - з ліків в наявності тільки активоване вугілля, зеленка і вата.

На розмову з мітингувальниками вийшов заступник головного військового комісара області Роман Ювзенко.

Рішення про відтермінування ротації чиновник пояснив розрахунками Генштабу, які не підлягають публічному висвітленню, а також попросив батьків військовослужбовців скласти перелік конкретних претензій, на які відповість письмово.

О 14.30 учасники акції розійшлися.

Нагадаємо, 20 червня близько 50 жінок заблокували рух транспорту на міжнародній трасі Львів - Краковець в селі Наконечне (Яворівський район, Львівська область) з вимогою провести ротацію військових у зоні антитерористичної операції.

19 червня близько 100 осіб - родичів військових, які перебувають на службі в зоні проведення антитерористичної операції, перекрили рух на дорозі "Чернівці - Житомир" біля села Магала Новоселицького району Чернівецької області, також вимагаючи провести ротацію військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram