ГоловнаСуспільствоЖиття

Українські війська очікують команди, щоб почати наступ, - РНБО

Сили АТО забезпечені необхідним озброєнням і харчуванням.

Українські війська очікують команди, щоб почати наступ, - РНБО
Фото: Макс Левин

Українські силовики очікують команди про наступ, стримуючи натиски терористів у зоні АТО. Про це сьогодні на брифінгу заявив прес-секретар Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Зараз чинний мирний план. Наші хлопці перебувають на місці. Вони стримують, якщо потрібно, якісь натиски. Для наступальних дій плани вже розроблені, підготовлена техніка. І люди чекають на команду", - сказав, зокрема, Лисенко.

Він спростував звинувачення в тому, що українських військових кинули в зоні АТО напризволяще і вони позбавлені права і можливості дати відсіч у разі потреби.

"Нейтралізувати наших озброєних людей, наших захисників неможливо. Вони завжди дадуть гідну відсіч. Вони мають і бронетехніку, і протитанкові гармати. Ви знаєте, що позавчора один офіцер кількома пострілами зупинив танк бойовиків", - цитує видання слова Лисенка.

За словами представника РНБО, військові постійно отримують усе необхідне для життя і діяльності: і харчування, і озброєння.

"І бронетранспортери, і танки, і міномети - все це є", - зазначив держслужбовець.

Як повідомляли, сьогодні бойовики кілька разів порушили режим перемир'я, один український військовий загинув у Краснолиманському районі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram