ГоловнаСуспільствоЖиття

Якщо не вирішити проблеми армії, АТО затягнеться на роки, - Тимчук

Скоро вже три місяці, як почалася АТО

Якщо не вирішити проблеми армії, АТО затягнеться на роки, - Тимчук
Фото: zik.ua

Антитерористична операція на сході України, розпочата три місяці тому, може затягнутися на роки, якщо проблеми армії не вирішити найближчими днями.

Таку думку висловив координатор групи "Інформаційний опір", підполковник Дмитро Тимчук виданню "Гордон".

"АТО почалася 7 квітня, скоро вже три місяці. Дата сумна, бо можна було провести операцію і швидше, і ефективніше, і з меншими втратами. Головні проблеми ті самі: відкриті кордони, погане забезпечення армії, відсутність взаємодії силових структур з усіма видами збройних сил, наприклад піхотою й авіацією. Величезні проблеми в плануванні, організації... Загалом, куди не плюнь, виникають суцільні проблеми. Якщо не вирішимо цих проблем, причому протягом найближчих днів, АТО затягнеться на роки", - переконаний Тимчук.

Експерт зазначає, що дається взнаки відсутність військових керівників з реальним досвідом бойових дій. Участь у міжнародних миротворчих операціях військовим не додала досвіду реального ведення бою.

"Єдиний вихід - методом проб і ротацій вирішувати проблему. Тобто ставити людину на тиждень-два, якщо не впоралася - ставити наступну", - вважає Тимчук.

Величезну проблему становить забезпечення армії. У зв'язку із цим він нагадав, що, згідно із законом, забезпечувати територіальні батальйони всім необхідним має не Міністерство оборони, а місцева влада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram