ГоловнаСуспільствоПодії

Терористи захопили військову частину Нацгвардії в Донецьку (Оновлено)

Командира батальйону захопили в полон, особовий склад батальйону відвезли в іншу частину

Терористи захопили військову частину Нацгвардії в Донецьку (Оновлено)

Територію військової частини Національної гвардії України 3004 в Донецьку захопили озброєні терористи.

Про це повідомляє прес-служба Нацгвардії.

"Після тривалого, майже семигодинного бою, між особовим складом конвойного батальйону військової частини Національної гвардії України 3004 (м. Донецьк) і озброєними терористами боєзапас, який знаходився у військових, був повністю використаний. Внаслідок чого, з великим опором з боку військовослужбовців, територія частини була захоплена озброєними терористами", - йдеться в повідомленні.

Командир батальйону перебуває в полоні, особовий склад батальйону було переміщено в іншу військову частину "з метою збереження життя бійців". Терористи тричі атакували військову частину. Територію військового містечка обстрілювали з бронетехніки та автоматичної зброї", - йдеться в повідомленні.

Раніше в Нацгвардії повідомили, що під час штурму поранення отримали п'ятеро бойовиків.

Як повідомляли, 26 червня озброєні люди, які назвали себе угрупуванням "Кальміус", оточили військову частину №3004 і зажадали від військовослужбовців терміново покинути територію військової частини і перейти на бік сепаратистів.

Военнослужащие Нацгвардии отказались, после этого террористы начали штурм воинской части.

Станом на 19:30, перший штурм українські військові відбили, повідомив сайт. Після цього військові і бойовики почали переговори.

За інформацією видання 62.ua, в частині знаходилося близько 200 військових, половина з яких солдати строкової служби.

Командувач Нацгвардії генерал-лейтенант Степан Полторак звернувся до особового складу і наказав дати гідну відповідь нападникам на військову частину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram