ГоловнаСуспільствоЖиття

Роскомнагляд повідомив про обіцянку Twitter видалити аккаунти "Правого сектору"

Раніше Росія пригрозила заблокувати закордонні соцмережі

Роскомнагляд повідомив про обіцянку Twitter видалити аккаунти "Правого сектору"
Фото: cacatu.ru

Глава Роскомнагляду Олександр Жаров повідомив, що найближчим часом Twitter видалить нові акаунти "Правого сектору".

Про це він повідомив після переговорів з віце-президентом Twitter Коліном Кроуеллом у понеділок, повідомляє "Інтерфакс".

"Це стосується нових акаунтів "Правого сектору", які з'явилися в Twitter, і щодо яких до нас надійшли відповідні вимоги з боку Генпрокуратури. Ми домовилися з Twitter, що ці акаунти, а їх близько десяти, будуть в найближчі кілька днів видалені", - сказав Жаров.

"Не важливо, де зареєстровано блог. Важливо, що він ведеться зрозумілою жителям Росії мовою і на території Російської Федерації", - додав Жаров.

Із слів Жарова випливає, що саме Twitter видалить визнані екстремістськими акаунти. Але зазвичай сервіс мікроблогів блокує доступ до мікроблогів тільки на території тих держав, які визнали їх зміст незаконним.

Про можливі санкції проти Twitter і Facebook за відмову виконувати вимоги з блокуванням заявив в середині травня заступник глави Роскомнагляду Максим Ксензов. За його словами, відомство легко може заблокувати закордонні соцмережі.

Ксензов в результаті отримав догану від прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва, але вже через кілька днів після публікації його інтерв'ю Twitter вперше заблокував в Росії доступ до аккаунту "Правого сектору". Тепер же віце-президент Twitter приїхав для обговорення цих питань в РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram