ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві будмайданчик Міноборони зазнав нападу вимагачів

Забудовник заявив, що це диверсія в тилу

У Києві будмайданчик Міноборони зазнав нападу вимагачів
Фото: svyatobor.kiev.ua

Будмайданчик житлового комплексу "Святобор" у Святошинському районі Києва, частина квартир у якому призначені сім'ям військових, у червні зазнав трьох атак озброєних осіб, які вимагали квартири і гроші.

Про це зі слів директора ТОВ Devenstroy (генпідрядник будівництва) Геннадія Шишкіна пише "Інтерфакс-Україна".

"Нападники зламали паркан, поранили охоронця і влаштували погром у будівельних приміщеннях, пошкодивши і викравши техніку й особисті речі робітників. Також пошкоджено будівельну техніку", - сказав він.

За словами директора ТОВ "Інвест-Будресурс" (забудовник і керуюча компанія) Романа Хабина, після відмови виплатити "контрибуцію" квартирами і грошима на будмайданчику було завдано матеріальних збитків на суму 1,4 млн грн.

Як зазначив Хабин, будують на законних підставах, а збитки від незаконних вторгнень "активістів" можуть пригальмувати роботи, тимчасом подані "активістами" позови не мають жодної правової підстави.

"Ми звертаємося до громадськості, щоб вона дала оцінку тому, що відбувається. Ми подали заяви до правоохоронних органів про протиправні дії "активістів". Адже це справжня диверсія в тилу держави, яку сьогодні, виконуючи свій обов'язок, захищають військові", - сказав Хабин.

Ділянка, на якій зводять ЖК "Святобор", перебуває в користуванні Головного управління розвідки при Міністерстві оборони України, воно залучило до управління ТОВ "Інвест-Будресурс". Частина квартир у житловому комплексі "Святобор" загальною площею близько 12 тис. кв.м призначена сім'ям безквартирних військовослужбовців української армії. Станом на червень 2014-го зведено 3,5 з 26 поверхів комплексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram