ГоловнаСуспільствоЖиття

Єврокомісія пропонує провести нові переговори щодо газу до середини липня

Єврокомісія розраховує знайти розв'язок газової проблеми протягом літа

Єврокомісія пропонує провести нові переговори щодо газу до середини липня
Фото: willbe.ru

Єврокомісія пропонує провести нові тристоронні газові переговори до середини липня.

Про це заявив єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер, передає радіо "Эхо Москвы" з посиланням на Reuters.

За його словами, Єврокомісія розраховує знайти розв'язок газової проблеми протягом літа, коли газу в сховищах достатньо, а попит на нього низький.

Еттінгер також розповів, що днями розмовлятиме з представниками України, щоб організувати двосторонні переговори наступного тижня.

Після цього він планує запропонувати РФ розглянути можливість проведення чергового раунду переговорів у тристоронньому форматі.

Нагадаємо, 16 червня російський монополіст "Газпром" відключив Україні постачання газу та ввів режим передоплати постачання палива.

Окрім того, Україна і Росія подали позови до Стокгольмського арбітражу: Україна - про встановлення справедливої ціни на газ зі збереженням чинного контракту та про стягнення 6 млрд дол. переплати за попередні періоди. Позовна вимога російської сторони – стягнути з України борг за спожите паливо в розмірі 4,5 млрд дол.

Переговори про врегулювання ціни на газ між "Нафтогазом" і "Газпромом" тривали з початку червня, останній їх раунд відбувся у Києві 14-15 червня. Переговори закінчилися нічим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram