ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві активісти оголосили бойкот телеканалам "Україна" і "112"

Канали назвали рупорами прокремлівської пропаганди

У Києві активісти оголосили бойкот телеканалам "Україна" і "112"

У понеділок, 16 червня, близько сотні активістів громадських організацій та небайдужих киян провели пікетування київських редакцій телеканалів "Україна" і "112".

Метою акції було привернути увагу державних органів влади до діяльності згаданих ЗМІ, яка, на думку протестувальників, порушує низку державних і моральних законів.

Пікетувальники зібралися під гаслами "Терорист-ТВ" - "геть з ефіру", "зрадили правду - зраджуєш Україну", "Ахметов, Арбузов - не смійте виправдовувати тероризм", "Україна", "112" - ваш рейтинг на крові українців" і координувалися через соціальні мережі.

Активісти впевнені - таким ЗМІ не місце в українському ефірі. "Телеканали, які належать олігархам-поплічникам ката Януковича, - рупори прокремлівської пропаганди, ангажовані й необ'єктивні. Вони стабільно підтримують антиукраїнську позицію, згадаємо розстріл Майдану, захоплення Криму, зараз же роздмухують пожежу на Донбасі. І, на відміну від усіх загальнонаціональних телеканалів, працюють там абсолютно безперебійно, тому виправдовують дії сепаратистів і бойовиків" - обурена активістка Галина Веревська.

Окрім того, пікетувальники оголосили про початок всеукраїнської акції бойкоту як продукції ТК "Україна" і "112", так і будь-яких товарів, виробники яких можуть бути замішані в підтримці сепаратистського руху на сході України.

"Ми намагаємося донести до українців, що підтримка бізнесу цих персонажів (Р.Ахметов, Арбузов - ред.), купівля послуг, товарів, перегляд їх телеканалів - це пряма підтримка сепаратистів. Кров мирних жителів і наших силовиків - на їхніх руках. Раніше українці бойкотували "регіональне", зараз бойкотують російське, але потрібно щоб, перш за все, вони не давали ані копійки, оскільки гроші за них безпосередньо витрачаються на підтримку терористів і вбивць на Донбасі", - переконаний активіст Сергій Міленко.

Нагадаємо, ТРК "Україна" є медіа-складовою бізнес-імперії найбагатшого українського Ріната Ахметова, а інформаційне агентство "112" вважають власністю екс-чиновників Сергія Арбузова та Віталія Захарченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram