ГоловнаСуспільствоПодії

Хронологія подій під російським посольством (додано нічні фото)

Охорона дипмісії вирішила не заважати протестувальникам

Близько 70 протестувальників, які пікетують посольство Росії в Києві, закидали будівлю дипмісії яйцями.

Протестувальники, які принесли до воріт посольства покришки, цілилися у вікна і в прапор РФ на флагштоку. Весь фасад будівлі посольства брудний. Близько 15:30 один з протестувальників обстріляв вікна посольства червоною фарбою з пейнтбольної гвинтівки.

ОНОВЛЕННЯ 17:50. Як повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій, зараз учасники акції зривають російський прапор з флагштока. Крім того, вони перевернули шість автомобілів співробітників посольства.

Активісти знімають диски з машин і жбурляють їх у будівлю посольства. Крім того, далі жбурляють яйця з фарбою.

На задньому подвір'ї посольства стоять два автобуси з бійцями внутрішніх військ, який захищають інші автомобілі посольства. Бійці в бронежилетах і зі щитами.

ОНОВЛЕННЯ 18:20. Прапор зірвали. Його вирішили передати на передову на схід України, щоб бійці АТО розпорядилися ним на власний розсуд.

ОНОВЛЕННЯ 19:20 У хід пішли каменюки і вибухові пакети. Майже всі вікна в будівлі розбиті. Протестувальники запалили димові шашки і жбурляють їх на територію посольства. Кількість людей біля посольства зросла до декількох сотень.

На ворота посольства повісили плакати "Путін - х .. ло", "Ні рашизму" і "Водки нема". Охорона посольства намагалася переконати протестувальників не робити цього, але після коротких суперечок відступила і не заважала закидати яйцями посольство.

Автомобілі, що проїжджають повз, вітально сигналять протестувальникам.

ОНОВЛЕННЯ 22:25 Біля посольства підпалили автомобілі посольства. Працюють пожежники.

Перед тим протестувальники облили зеленкою депутата Верховної Ради Миколу Рудьковського.

Фото: twitter.com/IamKrus

Ближче до 23:00 люди під посольством почали розходитися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram