ГоловнаСуспільствоЖиття

Бійці, які повернулися з-під Слов'янська, вимагають зміни керівництва АТО

Основні проблеми - відсутність злагодженості в організаційних моментах і невідповідне забезпечення

Бійці, які повернулися з-під Слов'янська, вимагають зміни керівництва АТО
Архивное фото
Фото: Макс Левин

Бійці Першого батальйону Національної гвардії, які повернулися із зони проведення антитерористичної операції, повідомляють про множинні проблеми в організації операції.

Про це повідомив учасник АТО, заступник командира першої роти 1 батальйону Нацгвардії Володимир Бабенко, інформує РБК-Україна.

"Вище командування не вміє ні наказувати, ні командувати. Немає наказів. Основна проблема - це нерозуміння ситуації. Вони не розуміють, що відбувається, вони воюють, керуючись уявленнями про війни минулого. У нас немає питань до спеців, у нас добрі стосунки з "Беркутом", але в нас є питання до вищого командування", - повідомляє Бабенко.

За його словами, проблемою також є статус учасників АТО.

"Нам кажуть, що ви учасниками АТО станете після того, як воно мине. Хоча ми знаємо, що полковники, генерали, депутати Верховної Ради вже мають ці посвідчення", - повідомляє Бабенко.

Організаційні моменти, за словами учасників АТО, абсолютно не злагоджені.

Також гостре питання з невідповідністю декларованих заробітних плат і фактичних.

"Ми служили там не за гроші, ми не хотіли це питання взагалі порушувати. Але коли ми дізналися, що ми за 6 гривень на день там воюємо... А наші лідери говорять, що ми отримуємо по 1000 грн на день... Але питання не в грошах, питання в тому, що Україні потрібно змінюватися", - зазначив Бабенко.

Питання є і до забезпечення підрозділів, які дислоковані безпосередньо на лінії фронту.

За словами бійців, основною метою їхніх звернень зараз є громадський резонанс цих проблем. Основна вимога бійців АТО: кардинальна заміна вищого командного складу армії й інших відомств, причетних до АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram