ГоловнаСуспільствоПодії

У ЛНР заявили, що не підвищуватимуть комунальні тарифи

Лідер луганських сепаратистів заявив про поступове зниження вартості комунальних послуг

У ЛНР заявили, що не підвищуватимуть комунальні тарифи
Валерий Болотов
Фото: podrobnosti.ua

Самопроголошена "Луганська народна республіка" вирішила не підвищувати комунальні тарифи для населення і підприємств з 1 червня.

Про це йдеться на сайті ЛНР.

"З 1 червня Україна підвищує тарифні ставки на комунальні послуги і для підприємств і організацій, і для населення. Хочу ще раз нагадати, що наша територія - це територія Луганської народної республіки, а не України. Відповідно, тільки керівництво нашої Республіки може здійснювати цінову політику в такому важливому аспекті, як комунальні послуги. У зв'язку з важкою політичною й економічною ситуацією підвищення тарифів на комунальні послуги в ЛНР не буде, оскільки це ляже важким тягарем і на соціально незахищені верстви населення, і на середній клас нашого суспільства. Ми закликаємо населення оплачувати комунальні послуги за старими цінами, але не зволікати з оплатою", - зазначив "народний губернатор" ЛНР Валерій Болотов.

Він також попередив, що всі чиновники, причетні до підвищення тарифів, будуть покарані за законом воєнного часу. Крім того, Болотов заявив, що тарифи з часом будуть знижуватися.

"Ми розробляємо механізми впливу на ситуацію, які, на відміну від українських, ефективніші. У нас немає величезних зовнішніх боргів, як в України, ні перед МВФ, Світовим банком та іншими фінансовими інститутами. Ґрунтуючись на принципах вільної торгівлі, Митного союзу і єдиного економічного простору, ми плануємо увійти в союз євразійських держав на рівних економічних умовах", - додав Болотов.

Він також вважає, що, заручившись підтримкою населення, республіка здолає не тільки зовнішнього ворога, а й стабілізує економічну ситуацію.

Раніше в неділю стало відомо, що в ЛНР з'явився підрозділ боротьби з мародерством.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram