ГоловнаСуспільствоПодії

Держприкордонслужба відкидає дані російських ЗМІ про затримання автобусів з дітьми на кордоні з РФ

Дезінформацію поширює уповноважений з прав дітей при президенті РФ Павло Астахов.

Держприкордонслужба відкидає дані російських ЗМІ про затримання автобусів з дітьми на кордоні з РФ
Фото: dpsu.gov.ua

Держприкордонслужба України заявляє, що на державному кордоні з Росією не затримувала автобусів із дітьми, а автобуси з дітьми-біженцями на кордоні взагалі не з'являлися.

Як повідомляє

"ОстроВ", у повідомленні Держприкордонслужби наголошено, що російські ЗМІ з посиланням на уповноваженого з прав дітей при президенті РФ Павла Астахова поширюють інформацію про нібито затримання українськими прикордонниками автобуса з дітьми на кордоні з Росією, внаслідок чого діти нібито мусили покинути Україну пішки.

"Наголошуємо, що співробітники Держприкордонслужби не затримували транспортних засобів, які перевозили дітей, зокрема дітей-біженців, у Росію. Також на кордоні з Росією не затримано жодного громадянина, який висловив би бажання отримати статус біженця в цій країні", - вказує Держприкордонслужба.

"Голослівні заяви, що ґрунтуються на відвертій брехні і не мають жодних підстав, стали звичними для багатьох політиків Росії. Однак безпідставна заява Павла Астахова як посадової особи, яка повинна контролювати дотримання законних прав дітей, яскраво показує його моральний рівень і "небайдужість" до проблем дітей", - зазначає Держприкордонслужба.

У заяві наголошують, що Держприкордонслужба України не перешкоджає перетину кордону дітьми, і на законних підставах вони вільно можуть перетинати державний кордон України. "Прикладом цього є виїзд дітей на оздоровлення до Криму. 177 дітей у супроводі 22 дорослих 30 травня оформили на залізничному контрольному пункті "Мелітополь", - констатує Держприкордонслужба України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram