ГоловнаСуспільствоПодії

Львівську податкову звинуватили у доведенні до самогубства жінки-підприємця

Жінка викинулася з вікна 10 поверху будівлі Міндоходів у Львові

У Львові 29 травня 32-річна жінка-підприємець випала з вікна 10 поверху будівлі місцевого управління Міндоходів і зборів. Громадські активісти вважають, що це самогубство, і жінку довели до нього податківці півмільйонним штрафом.

Про це повідомляє Zaxid.net.

"Ми говорили з підприємцями, з якими жінка працювала, спілкувалася та ділилася своїми проблемами. Вони кажуть, що її постійно пресувала Державна податкова інспекція Залізничного району", - розповів голова громадського об'єднання "Громадський актив Львова" Олексій Дегтяренко.

"Жінка все ж таки не стояла на обліку у психіатра, не перебувала на обліку у неврологічному диспансері, народила дитину, займалася підприємницькою діяльністю. Отже будемо вважати, що людина була здорова та адекватна. Я думаю, що якщо це було доведення до самогубства, вона недарма обрала цю будівлю, а не пішла додому це робити", - вважає представник ГО "Варта 600" Наталія Шелестак.

У податковій звинувачення на свою адресу відкидають.

"У нас не було підстав говорити з людиною про штрафи. Вона була сумлінним платником податків та сумлінно платила 244 гривні на місяць. Питання про те, чи нарахували штраф, чим погрожували, або чи  могли щось вимагати не можна зараз піднімати", - сказав заступник начальника ГУ Міндоходів Денис Шмигаль.

Він пояснив, що жінка займалася оптовою торгівлею, і з січня 2008 року була взята на облік як приватний підприємець. У червні 2013 року їй видали матеріальну довіреність на жителя Львівщини. Людина, на яку видали довіреність, могла вести справи та підписувати всі документи. Після цього, за словами Шмигаля, доходи жінки почали стрімко зростати, за сім місяців минулого року вона заробила 530 тис. грн.

Податок на доходи жінка заплатила, але забула надати декларацію. 28 квітня їй запропонували прийти в податкову та задекларувати доходи.

"Людина не відреагувала на цей лист, не з'явилася у податкову. Проте 8 травня вона самостійно подала декларацію на суму 464 тис. грн доходу. Відповідно, 20 травня вона сама передзвонила інспекторові. 21 травня з'явилася, але без документів, тому ніяких дій неможливо було зробити. 27 травня вона передзвонила інспекторові та домовилася, що приїде 29 травня вже з документами і обгрунтує, чому вона подала декларацію на 464 тис. грн, а не на 530 тис. грн", - сказав Шмигаль.

29 травня вона прийшла до будівлі, але до кабінету інспектора не заходила, запевнив податківець. Після чого її виявили лежачою на вулиці.

Тим часом громадські активісти кажуть, що перед цим вона розмовляла з кимось в курилці. Ця людина нібито вимагала від жінки 5 тис. доларів. Проте перевірити цю версію складно, так як на 10 поверсі відеокамер немає.

За цим фактом ведеться розслідування за статтею 120 Кримінального кодексу - доведення до самогубства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram