ГоловнаСуспільствоПодії

Протестувальники в Протасовому Яру зламали паркан забудовника

Мешканці не згодні з початком неузгодженого будівництва на ділянці поруч зі школою

У Протасовому Яру місцеві жителі спільно з представниками Самооборони Майдану й партії "Удар" протистояли небажаній забудові. Про це повідомив кореспондент LB.ua з місця події.

"Осіб 10-15 спортивних хлопців прийшли, почали ламати паркан з кувалдою і лобзиками", - розповів кореспондент. Місцева жителька Тетяна Гетьманчук додала, що в їх числі були представники Самооборони Майдану і партії "Удар". Жінки - мешканки сусіднього - будинку стояли осторонь і підбадьорювали чоловіків. Кілька знімальних груп телеканалів фіксували те, що відбувається.

Присутня при цьому представниця забудовника ТОВ "Вагра" Наталія Галич висловила своє обурення знесенням металевої огорожі, на що жителі їй заперечили, що будівництво будинку не обговорювалося з ними і жодним чином не узгоджувалося. Огорожа впритул примикала до паркану школи, поруч знаходився також дитячий садок, і, судячи з усього, забудовник міг спробувати розширити територію під забудову - огородженої ділянки було недостатньо для зведення висотного будинку. З Галич спілкувалися політики, які прибули на місце події, - представники "Удару" і екс-кандидата в мери Києва Лесі Оробець.

Поступово до процесу знесення огорожі приєдналися місцеві чоловіки і школярі, у яких закінчилися уроки.

"Школярі допомагали, носили металеві листи і радісно кричали: "Ура!", - повідомила Гетьманчук. За її словами, станом на 15:00 близько будівництва зібралося до 50 осіб, які закінчували розбирати паркан.

Гетманчук зазначила, що люди налаштовані дуже серйозно і не дозволять забудувати ділянку біля школи і дитячого садка:

"Намет будуть ставити і чергувати ночами. Не дадуть побудувати цей будинок із паркінгом", - зазначила жінка.

Як повідомляли, у ТОВ "Вагра" планувало побудувати в Протасовому Яру висотну будівлю - сьогодні мала початися вирубка дерев.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram