ГоловнаСуспільствоЖиття

Бійців батальйону "Донбас" у полоні в терористів немає, - Семенченко

У бою під Карлівкою "Донбас" утратив п'ятьох людей

Бійців батальйону "Донбас" у полоні в терористів немає, - Семенченко
Бойцы батальона "Донбасс"
Фото: www.facebook.com/dostali.hvatit

У бою під Карлівкою 23 травня загинули 5 бійців батальйону "Донбас", ще шестеро поранені. Про це повідомив командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко телефоном волонтерам, які ведуть його сторінку у Facebook.

За його словами, у батальйоні "Схід", який улаштував засідку, 11 осіб загинуло та 6 поранено. Семенченко повідомив, що із "Донбасу" ніхто не потрапив у полон. "Інформація про полонених бійців батальйону "Донбас" не відповідає дійсності. Бійці, яких, як ми вважали, могли захопити в полон, або загинули, або вийшли з оточення", - повідомив командир добровольчого батальйону.

Інформація про загибель мирних громадян, нібито розстріляних бійцями батальйону "Донбас", за словами комбата, також не відповідають дійсності.

Семенченко також розповів про загиблих із батальйону - це мешканці Донецька й області, їхніх імен не розголошують.

1. Позивний "Дід" - м. Макіївка Донецької області. 60 років, пенсіонер. Був важко поранений. Відстрілювався до останнього патрона. Останнє повідомлення від нього було про те, що залишилося 2 гранати і до нього підходять чечени. Розстріляний під час спроби самопідриву. Знищив 2 терористів.

2. Позивний "Федір" - м. Донецьк, 38 років, підприємець. Заблокований у будівлі, відстрілювався до останнього патрона. За наказом командира відділення залишив бронежилет товаришам, виповз із будівлі під гарантії надання меддопомоги. Порушивши слово офіцера, терорист із колишнього кримського "Беркута" розстріляв беззбройну поранену людину. Федір знищив двох терористів, поранив двох.

3. Позивний "Рейдер" - 36 років, м. Артемівськ, програміст. Знищив терориста. Важко поранений, відмовився здаватися. Був розстріляний з підствольних гранатометів. Опісля терористи спалили його тіло і в інтерв'ю російським ЗМІ видавали його за по-звірячому вбитого бандерівцями місцевого жителя.

4. Позивний "Рябий" - 33 роки, донеччанин. Знищив одного терориста. Героїчно боровся, прикриваючи відхід товаришів, отримав важке поранення. Виповз через болото до своїх. Зберіг особисту зброю. Помер у лікарні.

5. Позивний "Матвій" - 61 рік, військовий пенсіонер, колишній начальник прикордонної застави, майор у відставці. Прикриваючи відхід товаришів, завдав значної шкоди живій силі противника, затримавши просування бронетехніки. Загинув у бою.

За даними Семенченка, в п'ятницю вранці взвод батальйону "Донбас" чисельністю 25 осіб потрапив у засідку терористів із батальйону "Схід" ( 100 осіб). Останні мали на озброєнні великокаліберні кулемети і гранатомети, три БТР, снайперські гвинтівки. Бійці "Донбасу" були озброєні легкою стрілецькою зброєю, мали РГД і 1 снайперську гвинтівку.

Раніше повідомляли, що в батальйон "Донбас" повернулися двоє бійців, яких вважали загиблими..

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram