ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала 5 бойовиків "Слов'янського братства", які готували теракти у Дніпропетровській області

Під час обшуків вилучено вибухові речовини та зброю

Служба безпеки України знешкодила проросійську радикальну організацію, яка готувала диверсії та терористичні акти у Дніпропетровській області. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Згідно з повідомленням, СБУ затримала 5 активістів незареєстрованої організації "Слов'янське братство України", які, з метою дестабілізації ситуації в регіоні, планували знищувати об'єкти життєво важливої інфраструктури, зокрема, збиралися підірвати міст через річку Вовчу для перешкоджання пересування армійських підрозділів.

Окрім того встановлено, що зловмисники готувалися цинічно та підступно труїти українських військовослужбовців на блокпостах з боку Донецької області з метою відкриття "коридору" для озброєних бойовиків, наголошується у повідомленні.

Диверсанти залучали місцевих жителів до так званого "Руху опору в Павлоград" та пропагували й поширювали сепаратистські ідеї серед населення.

Під час санкціонованих обшуків у затриманих вилучено вибухові речовини - тротил, амоніт, громоніт.

Вилучені також три одиниці вогнепальної зброї з патронами, проросійська сепаратистська література, символіка "Донецької народної республіки" (календарі, прапори, георгіївські стрічки і т.ін.), комп'ютерна техніка та матеріали, що свідчать про протиправну діяльність зловмисників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram