ГоловнаСуспільствоПодії

Терористи вночі кілька разів намагалися прорватися в Україну з РФ, - Держприкордонслужба

У ніч на четвер було здійснено низку невдалих нападів на українських прикордонників

Терористи вночі кілька разів намагалися прорватися в Україну з РФ, - Держприкордонслужба
архив
Фото: EPA/UPG

Невідомі озброєні люди з вечора 21 травня намагаються прорвати державний кордон України в Луганської області з боку РФ.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України, повідомляє "ОстроВ".

"21 травня о 22:00 прикордонним нарядом відділу прикордонної служби "Краснодон" виявлена спроба трьох КамАЗів проїхати в Україну з боку РФ поза пунктом пропуску. На вимоги прикордонників зупинитися, як і на попереджувальні постріли вгору, водії не відреагували і намагалися прорватися вглиб території України. Лише після того, як прикордонники почали стріляти на ураження, машини розвернулися і повернулися в Росію. Про спробу прориву були проінформовані російські прикордонники", - йдеться в повідомленні.

Того самого дня о 22:10 до відділу прикордонної служби "Станиця Луганська" під'їхала група із 30 осіб, озброєних автоматичною зброєю, зокрема кулеметами, і зажадала здати зброю та звільнити приміщення прикордонного підрозділу. Після відмови бойовики, які отримали підкріплення, почали штурм, застосовуючи автомати, кулемети, гранатомети та ручні гранати. "Спроба захопити прикордонний підрозділ була відбита", - запевнили в Держприкордонслужбі.

О 1:03 почався другий штурм із застосуванням важкої автоматичної зброї і підствольних гранатометів. З найближчих будинків почали стріляти снайпери. Ця атака теж була відбита. Близько другої ночі терористи здійснили третю, знову невдалу спробу захопити відділ прикордонної служби.

Під час бойових дій прикордонники знищили дві вогневі точки снайперів і дорожній каток, яким нападники намагалися проломити ворота на територію підрозділу. Серед прикордонників є поранені та контужений.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram