ГоловнаСуспільствоЖиття

Сепаратисти в Маріуполі захоплюють виборчі дільниці й забирають документи

Невідомі пред'являють виписку з протоколу "ДНР" про незаконність виборів президента

Сепаратисти в Маріуполі захоплюють виборчі дільниці й забирають документи
Фото: www.0629.com.ua

У Маріуполі бойовики так званої "Донецької народної республіки" організувалися в мобільні групи і заблокували роботу низки дільничних виборчих комісій, які знаходяться в різних частинах міста.

Про це повідомляє "Новости Донбасса" з посиланням на спостерігачів спільної моніторингової кампанії ДОО "Комітет виборців України" та громадянської мережі ОПОРА в Донецьку.

За словами очевидців, невідомі приходять на дільниці, пред'являють виписку з протоколу "ДНР" про "незаконність виборів президента України", виганяють членів комісій з приміщень і опечатують їх. Більшість дільниць знаходяться в школах і училищах.

"На цей момент представники "ДНР" встигли заблокувати понад 20 дільничних комісій по нашому округу. Члени кількох комісій вже здали нам печатки ДВК і відмовилися від роботи. Люди дуже налякані. Ми обдзвонили інші комісії й попросили членів на деякий час покинути приміщення", - говорить один із членів ОВК №59.

Про таку ситуацію також повідомили члени окружної комісії №58.

"На дільниці приходять невідомі, кажуть, що вони представляють "ДНР" і вимагають залишити приміщення. У нашому окрузі вже опечатано 10 дільничних комісій. У частині ДВК бойовики вкрали печатки комісій та документацію", - повідомляє один з членів ОВК №58.

На питання, чи вдасться провести вибори в окрузі, члени комісії відповідають, що все залежатиме від дій правоохоронних органів. "Наразі ми не відчуваємо їх захисту. Міліціонери охороняють нас без зброї і нічого не можуть вдіяти з бойовиками "ДНР", - резюмує один із членів ОВК №58.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram