ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Генпрокуратура: Янукович намагався влаштувати переворот в УПЦ МП

Проти екс-президента порушили нову кримінальну справу

Генпрокуратура: Янукович намагався влаштувати переворот в УПЦ МП
Фото: пресс-служба президента

Генеральна прокуратура розпочала розслідування проти Віктора Януковича, екс-генпрокурора Віктора Пшонки й екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка за підозрою в спробі змістити предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату митрополита Володимира.

Про це повідомила прес-служба відомства.

"Після невдалих спроб переконати митрополита Київського і всієї України Володимира зректися посади екс-міністр внутрішніх справ України, виконуючи вказівку колишнього президента України, організував силами підлеглих йому працівників фізичну ізоляцію митрополита Олександра, який є особистим секретарем і довіреною особою предстоятеля Київської православної церкви Володимира. Однією з умов звільнення митрополита Олександра з ізоляції було переконати митрополита Київського і всієї України Володимира зректися займаної посади", - заявили в ГПУ.

Генпрокуратура зазначає, що Янукович хотів заручитися підтримкою УПЦ МП на виборах президента 2015 року, проте митрополит Владимир дотримувався принципу невтручання в політику.

Порушено кримінальне провадження за частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу (перевищення влади або службових повноважень).

Нагадаємо, Януковичу закидають також організацію особливо тяжких злочинів (масове вбивство людей), заволодіння держмайном в особливо великих розмірах, захоплення держвлади неконституційним способом шляхом зміни Конституції та публічні заклики до захоплення держвлади шляхом заяв на прес-конференції в Ростові-на-Дону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram