ГоловнаСуспільствоПодії

Названо імена трьох підозрюваних в організації трагедії в Одесі

Двоє з них - депутати міськради від партії "Родіна"

Слідство МВС дійшло висновку, що масові заворушення в Одесі 2 травня, які обернулися численними жертвами, були організовані і спровоковані навмисне.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Станіслав Ричинський, повідомляє прес-служба МВС.

"Під час проведення оперативно-розшукових заходів було встановлено причетність до цих дій громадянина Сергія Долженкова на прізвисько "Капітан Какао". Цього громадянина затримано, а судом заарештовано", - заявив він. Батько Долженкова, колишній ректор міліцейської академії та генерал міліції, намагався організувати втечу свого сина з країни. До цього навіть залучили професійного гримера.

"Слідством у цій справі встановлена причетність до масових заворушень, крім інших осіб, депутатів міської ради Одеси, зокрема депутатів від партії "Родіна" Сергія Бовбалана та Євгена Хайкіна. Найближчим часом їм оголосять підозру про скоєння злочину, після чого їх оголосять у розшук", - додав Ричинський.

Нагадаємо, міністр МВС Арсен Аваков раніше заявив, що до подій 2 травня в Одесі причетні депутати міськради, співробітники міліції, їхні рідні та місцеві активісти, зокрема керівники передвиборних штабів Едуарда Гурвіца і сини відомих одеських правоохоронців.

Унаслідок подій в Одесі 2 травня загинули 48 осіб і ще 250 травмовані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram