ГоловнаСуспільствоЖиття

Суспільний телеканал створять на базі БТБ і УТР

Сюмар заявила про готовність концепції суспільного ТБ

Суспільний телеканал створять на базі БТБ і УТР
Виктория Сюмар

Суспільний телеканал в Україні планується створити на базі каналів БТБ ("Банківське телебачення") і УТР ("Українське телебачення і радіомовлення").

Про це повідомила заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Вікторія Сюмар на своїй сторінці в "Фейсбуці".

"Всередині країни в нас немає іншого шляху як створити потужний суспільний канал, який став би кнопкою номер 1 в інформаційному мовленні.  Концепція фактично готова. Більше того, ми в процесі формування такого каналу на базі БТБ та УТР. БТБ був створений Арбузовим як банківський канал за гроші Нацбанку, і тепер працюватиме на державу та забезпеченні її інтересів в донесенні своєї позиції", - заявила вона.

Окрім того, Сюмар розповіла про концепцію каналу іномовлення, так званого "українського CNN", який розробляється за участю РНБО. "Україні потрібно іномовлення англійською та російською мовами, щоб мати можливість доносити українську позицію. Іномовлення має бути державною та мовити на закордон - країни СНД, Європа, США, і в українському випадку - на тимчасово окуповану територію АР Крим", - заявила Сюмар.

Нагадаємо, на початку травня в.о. президента Олександр Турчинов розпорядився створити державний медіахолдинг, який поширюватиме правдиву інформацію про суспільно-політичну ситуацію в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram