ГоловнаСуспільствоПодії

Сепаратисти в Донецьку вимагали видати їм священика

Служителі Свято-Преображенського собору підтримали Марш миру церковним дзвоном

У центрі Донецька група агресивно налаштованих активістів самопроголошеної Донецької народної республіки вимагала роз'яснень від служителів Свято-Преображенського собору, які підтримали антисепаратистський Марш миру церковним дзвоном. Про це 20 травня повідомляє "ОстроВ".

Після того, як центральною вулицею міста почала рухатися автоколона, клаксонами висловлюючи свою незгоду з діями активістів ДНР, їхню акцію підтримали в храмі - на дзвіниці вдарили у дзвони.

Після дзвону від будівлі захопленої сепаратистами обласної державної адміністрації прибігла група агресивно налаштованих активістів ДНР. Вони увірвалися в храм з криками: "Хто дозволив? Хто дав команду? Де священик?".

У прес-службі Донецької єпархії УПЦ МП заявили, що інцидент вдалося вирішити мирним шляхом. "Батюшка не постраждав", - заспокоїли в прес-службі.

Як повідомляли раніше, сьогодні в Донецьку і області з ініціативи організацій громадянського суспільства проходить попереджувальний протест-мітинг проти дестабілізації ситуації на Донбасі, проти насильства і хаосу, бандитизму і мародерства. Підприємства регіону вийшли на попереджувальний страйк, а автомобілісти підтримали акцію звуком включених клаксонів.

Храм підтримав Марш миру церковним дзвоном

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram