ГоловнаСуспільствоПодії

Вибори у Донецьку відбудуться лише в разі забезпечення безпеки жителів, - мер

Представники ДНР намагаються переконати жителів Донецька, що виборів не буде

Вибори у Донецьку відбудуться лише в разі забезпечення безпеки жителів, - мер
Лукьянченко
Фото: www.segodnya.ua

Вибори у Донецьку відбудуться, тільки якщо людям створять безпечні умови.

Про це у вівторок, 20 травня, на прес-конференції заявив мер Донецька Олександр Лук'янченко, повідомляє "ОстроВ".

"Буде забезпечена безпека, значить, вибори будуть, не буде безпеки - людей наражати, членів виборчих комісій, окружних виборчих комісій на небезпеку ніхто не буде. І вони самі не підуть... Але держава повинна захищати свої підвалини", - заявив він.

За словами Лук'янченка, зараз на адресу Донецької міськради надходять численні скарги від жителів, які хочуть проголосувати на виборах президента, а їм намагаються чинити опір, переконуючи, що виборів не буде.

"Я не можу не підтримати людей у праві вибирати. Ті силові акції, які проводяться стосовно членів ДВК, ОВК, залякування, метод шантажу неприпустимі", - додав градоначальник.

Мер запевнив, що найближчим часом він знову зустрінеться з керівництвом самопроголошеної ДНР і спробує переконати їх дати провести в місті вибори.

"У нас п'ять виборчих округів. На сьогодні практично паралізована робота трьох комісій: це 42 округу, приміщення виборчої комісії зайняте і опечатане представниками ДНР, 43 округ - там комп'ютерну техніку та все інше забрали також ці представники, і 44 округ - також вчора був напад з боку силових структур ДНР, взяли в заручники голову ОВК, після переговорів працівника відпустили. Поки що ці комісії не працюють", - сказав міський голова.

"Із 426 виборчих дільниць на території міста Донецька поки що в 127 роботу не організовано", - резюмував Лук'янченко.

Нагадаємо, президентські вибори в Україні призначено на 25 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram